Kleuren Printen Billboard in Suriname

10x kleuren voor uw billboard

Paginaweergave: 3707

10x kleuren voor uw billboard

Een van de beste manieren om uw potentiële klanten te bereiken in Suriname, is via een billboard. De grote opvallende borden langs de wegen in het land zorgen voor bekendheid van uw merk of bedrijf. Door de bekendheid gaan klanten bijvoorbeeld online uw diensten bekijken en wordt er onderling over u gesproken. Mond-tot-mondreclame is natuurlijk voor elk bedrijf belangrijk en zorgt vervolgens weer tot meer verkoop. Het is dus van belang dat u uw marketing op orde heeft en daar hoort ook een goed billboard bij.

Kleur is absoluut belangrijk op een billboard. Het gebruik van verschillende kleuren zorgt er niet alleen voor dat alles goed leesbaar is, maar kleur kan ook emotie oproepen. Bij een vrolijke reclame horen vrolijke kleuren. Kleur bepaald dus ook de uitstraling van uw billboard en bedrijf. In dit artikel geven we u een aantal tips waarmee u het beste uit uw billboard kunt halen op het gebied van kleur.

 1. Rood
  Rood is een kleur dit vaak op posters en billboards wordt gebruikt om de aandacht van de lezer te trekken. Rood is misschien niet de favoriete kleur van iedereen, maar toch kijkt iedereen er naar. Dit is een pure psychologische reactie. De kleur rood verteld het brein dat er iets belangrijks is en er dus zeker naar gekeken moet worden.
  Rood verwerken in uw billboard kan dus de aandacht trekken. Een volledig rood billboard is niet nodig. Uit onze eigen ervaring weten we dat rode vlakken of tekst al voldoende zijn om de aandacht te trekken.
 2. Wit
  Wit is samen met pasteltinten een veelgebruikte kleur op borden. De kleur straalt kalmte uit waardoor de focus op een billboard meer naar de tekst wordt getrokken in plaats van de opvallende achtergrondkleuren. Wit geeft een professionele look aan uw billboard en dat gevoel komt ook zeker over op de potentiële klanten die het bord passeren.
 3. Roze
  De kleur roze is een sterke kleur om in reclame-uitingen te gebruiken. Net zoals rood, trekt roze de aandacht naar zich toe en weet u zeker dat u een opvallend billboard heeft. Roze heeft vaak de associatie met vrouwen. Hebt u bijvoorbeeld een merk wat vrouwen moet aanspreken, dan kunt u deze kleur verwerken in de reclame.
 4. Blauw
  Een van de meest gebruikte kleuren op billboards, posters, flyers en ander reclamemateriaal is blauw. Bekende grote bedrijven zoals Dell, Facebook en IBM hebben zelfs een blauw logo. De kleur blauw wekt bij mensen het gevoel van betrouwbaarheid op. Als u zou mogen kiezen voor een blauw logo voor Facebook of een rood logo, is de kans groot dat u toch voor blauw gaat.Blauw is een toegankelijke kleur en kan van licht tot donker gebruikt worden. Blauw is ook de perfecte kleur voor op een billboard. Een billboard moet natuurlijk goed leesbaar zijn en de lezer moet snel alle informatie kunnen lezen. De kleur blauw wordt op veel borden gebruikt omdat het zeer geschikt is als achtergrond kleur, maar ook als letterkleur. Dit is bijvoorbeeld de reden dat blauw en wit vaak worden gebruikt op verkeersborden.
 5. Groen
  Met een billboard wilt u niet alleen een boodschap overbrengen, maar vaak ook een gevoel. De kleur groen geeft mensen vooral een positief en relaxed gevoel. Groen past dus goed bij een merk wat vriendelijk en vertrouwelijk wil overkomen. Houdt er wel rekening mee dat een volledig groen billboard in Suriname soms averechts kan werken. Een groen bord tussen de natuur valt namelijk minder snel op.
 6. Groenblauw
  Als vroegere gebruiker van Windows 95 komt de kleur groenblauw u misschien wel bekend voor, het was namelijk de standaard achtergrondkleur. Een andere naam voor groenblauw is het vaak gebruikte Engelse teal. Groenblauw heeft een professionele en iets wat zakelijke uitstraling. Dit komt vooral omdat groenblauw mensen een klassiek gevoel geeft. De kleur wordt tegenwoordig niet zo heel vaak meer gebruikt waardoor het dat gevoel oproept. Dit hoeft niet meteen een nadeel te zijn, maar kan ook juist in uw voordeel werken. U hebt op deze manier een unieke kleur waarmee u zich kunt onderscheiden van de rest.
 7. Geel
  Geel heeft net zoals groen het effect om een vrolijke uitstraling aan een billboard te geven. Toch wordt geel vaak gezien als een kinderlijke kleur. Dit is iets waar u zeker rekening mee moet houden. Als u een vrolijk merk heeft, is geel een prima keuze. Wanneer u op zoek bent naar een wat zakelijkere uitstraling, dan kunt u het beste geen geel gebruiken.
  In combinatie met het Surinaamse weer waar veel zon in voor komt, is een billboard met gele tinten zeker een bord wat bij de omgeving past. Een billboard moet vaak mensen in een gebied aanspreken en dat lukt het beste met een bord dat bij de omgeving hoort. We hebben een aantal klanten al voorzien van een schitterend zonnig bord in Suriname.
 8. Oranje
  U zou verwachten dat oranje net zo vaak gebruikt zou worden als geel. Dit is niet het geval en veel ontwerpers mijden juist de kleur. Oranje roep een rebels gevoel op bij mensen en dit gevoel sluit niet altijd even goed aan bij het imago wat een merk wil uitstralen. Oranje kan dus een unieke look aan een billboard geven, maar wel als deze bij de boodschap of het merk past.
 9. Paars
  Wilt u een opvallende kleur op uw billboard? Dan is paars misschien wel de perfecte kleur. Paars straalt creativiteit en comfort uit. Het is een kleur die niet vaak gebruikt wordt, maar wij weten uit ervaring dat het echt een kleur is die opvalt en een positief gevoel oproept bij mensen.
 10. Zwart
  Als laatste hebben we natuurlijk de kleur zwart. Om eerst een misverstand de wereld uit te helpen, zwart is inderdaad een kleur, maar geen kleurtint. Daar zit het verschil in. Zwart wordt natuurlijk vaak als tekstkleur gebruikt. Dit is vaak het beste leesbaar en dat is toch het meest belangrijke op een billboard.

De kleur zwart kan ook als kleur op het billboard zelf gebruikt worden. De kleur komt neutraal over, maar kan ook autoriteit uitstralen. Zwart is een sterke kleur en kan dus een serieuze boodschap overbrengen. Zeker wanneer u zwart als hoofdkleur gebruikt samen met andere kleuren weet u zeker dat het bord opvalt.

Hits: 197