Billboard Marketing Tips in Suriname

4x tips om het beste uit uw billboard te halen

Paginaweergave: 4730

4 tips voor het ontwerpen van uw billboard

Een van de beste manieren om uw potentiële klanten te bereiken in Suriname, is via een billboard. De grote opvallende borden langs de wegen in het land zorgen voor bekendheid van uw merk of bedrijf. Door de bekendheid gaan klanten bijvoorbeeld online uw diensten bekijken en wordt er onderling over u gesproken. Mond-tot-mondreclame is natuurlijk voor elk bedrijf belangrijk en zorgt vervolgens weer tot meer verkoop. Het is dus van belang dat u uw marketing op orde heeft en daar hoort ook een goed billboard bij. In dit artikel geven we u een aantal tips waarmee u het beste uit uw billboard kunt halen.

Kies een doel en doelgroep

U wilt zo veel mogelijk aandacht trekken met een billboard. Toch is het slim om van te voren te bedenken wat het uiteindelijke doel is van de reclame. Wilt u meer bekendheid voor een merk, meer verkopen genereren of bijvoorbeeld klanten naar uw website leiden? Ook is het belangrijk wie u wilt gaan aanspreken met de reclame. Een billboard maken voor een brede doelgroep kan veel bekendheid opleveren terwijl een billboard gericht op een specifieke doelgroep juist voor meer verkoop kan leiden.

Zorg voor leesbare teksten

Het klinkt natuurlijk heel logisch. Alles wat u aan reclame laat drukken bij een drukkerij in Suriname moet goed leesbaar zijn. Toch zien we uit eigen ervaring dat het bij sommige klanten mis gaat. Op een computerscherm ziet het er altijd leesbaar uit, maar als een poster of billboard uit de drukkerij rolt, valt het toch tegen. Zorg dus voor grote letters, duidelijke kleuren en een duidelijk lettertype. Tekst op een billboard moet van een grote afstand te lezen zijn en vaak in een paar seconden. Plaats dus ook niet te veel tekst op een bord. Een potentiële klant moet in een oogopslag alle belangrijke informatie kunnen opslaan.

Een tip die we vaak mee geven aan klanten is om het ontwerp van een billboard te printen in het formaat van een visitekaartje. Houdt dit kaartje in uw hand op een armlengte van uw gezicht. Kunt u alles goed lezen en is alles duidelijk te zien? Dan hebt u een top billboard. Wanneer het niet leesbaar is, kunt u het op dat moment nog aanpassen.

Kleur is belangrijk

Kleur is absoluut belangrijk op een billboard. Het gebruik van verschillende kleuren zorgt er niet alleen voor dat alles goed leesbaar is, maar kleur kan ook emotie oproepen. Bij een vrolijke reclame horen vrolijke kleuren. Kleur bepaald dus ook de uitstraling van uw billboard en bedrijf.

Kleuren als rood, geel en oranje trekken snel de aandacht. Dit zijn kleuren die u niet al te vaak ziet op een billboard en kunnen dus in uw voordeel werken. Vooral rood straalt power een aandacht uit. De kleur rood trekt bij veel mensen de aandacht, dat is een pure psychologische reactie. Iets roods verwerken in uw billboard is dus een slim idee. Ook geel een oranje hebben dit effect, maar stralen iets meer kalmte uit. U ziet maar weinig billboards met geel en oranje omdat de combinatie met andere kleuren lastig kan zijn. Dit hoeft niet alleen een nadeel te zijn maar kan ook in uw voordeel werken. Wanneer u met deze kleuren een goed billboard kunt maken, is het zeker dat uw reclame opvalt. In samenwerking met andere drukkerijen in Suriname hebben we bijvoorbeeld met speciale kleurencombinaties al veel opvallende billboards mogen maken.

Blauw en wit zijn kleuren die eigenlijk altijd werken op een billboard. Beide kleuren stralen kalmte uit en juist met een simpel en kalm billboard kunt u soms het beste nieuwe klanten aanspreken. Blauw wordt door veel mensen geassocieerd met loyaliteit en betrouwbaarheid. Dat is ook de reden dat u deze kleur vaak terug ziet in verschillende reclame-uitingen.

Ook zwart is een kleur die we vaak op billboards zien. Vooral in combinatie met wit of andere lichte kleuren zorgt het er voor dat het billboard perfect leesbaar is in verschillende weersomstandigheden. De kleur zwart is vrij neutraal, maar kan ook autoritair over komen. Met zwart kunt u uw merk professioneel onder de aandacht brengen.

Durf op te vallen

In Suriname zijn veel bedrijven die promotie voeren via billboards. Het is dus belangrijk dat u opvalt tussen de andere borden. Uw potentiële klanten moeten uw bord namelijk niet vergeten zijn nadat ze een aantal andere borden zijn gepasseerd. Er zijn een aantal manieren om er uit te springen.

Met een billboard mag u best durven op te vallen. Een simpel billboard met een duidelijke teksten en mooie kleuren kan effectief zijn, maar wij adviseren aan veel klanten om net een stapje meer te doen om echt op te vallen. Doe iets geks of gebruik humor in uw bord. Mensen die het bord zien zullen het bord dan sneller onthouden en zullen het bord bespreken met vrienden of familie. De kans is dan ook groot dat uw billboard gedeeld wordt op social media. Dat is extra gratis reclame waar niet een bedrijf nee tegen zal zeggen.

Wat potentiële klanten ook vaak aanspreekt, is het inspelen op lokale dingen. Verwerk in uw slogan bijvoorbeeld een locatie in de buurt die mensen herkennen. Een billboard staat uiteraard maar op een plek. Het is dan slim om ook de mensen op die ene plek aan te spreken en dat gaat het beste door iets herkenbaars in uw uiting te verwerken. Herkenning zorgt voor meer vertrouwen in uw bedrijf.

Hits: 197