Project Las Technieken

De Gama Construction gespecialiseerd in lassen, perforeren en bewerken van metaal, rvs, ijzer en plaatmateriaal.

Las Technieken

Gespecialiseerd in metaalconstructie, lassen, plooien van RVS zowel staal als aluminium. Naast de laskwaliteit en lascoördinatie heeft De Gama Construction de beschikking over een goed uitgeruste werkplaats.

De meest voorkomende lastechnieken

Er zijn verschillende lastechnieken. De juiste methode wordt bepaald door het soort metaal, de dikte van het materiaal en de toepassing.

  • MAG lassen en MIG lassen
  • TIG lassen
  • Puntlassen en stiftlassen

Lassen als onderdeel van de totaaloplossing

Manueel lassen is maatwerk én mensenwerk. Het is echter slechts een onderdeel van de totaaloplossing. Laswerk wordt vaak als halfproduct uitbesteed door de machinebouw en constructiebedrijven aan gespecialiseerde metaalbewerkingsbedrijven. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in bewerkingen als lasersnijden, buislasersnijden, kanten en bijvoorbeeld assemblage. Voor het handlassen van enkele stuks of kleine series ben je voor kwalitatief uitstekend laswerk op het juiste adres bij zo’n metaalspecialist.

 

MAG lassen en MIG lassen

Zowel MAG als MIG lassen zijn de meest gehanteerde lastechnieken. Beide methoden zijn geschikt om dikker plaatwerk te bewerken. Het verschil tussen beide technieken wordt bepaald door het gas dat hiervoor wordt gebruikt. MAG staat voor Metal Active Gas. Dit gas is geschikt voor verschillende soorten staal. In tegenstelling tot MIG, Metal Inert Gas, dat uitsluitend gebruikt wordt voor RVS. Beide technieken hebben geen nabewerking nodig.

TIG lassen

TIG staat voor Tungsten Inert Gas; bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van een inert (edel-)gas. Deze lasmethode wordt toegepast bij dunnere soorten staal, RVS en aluminium. Het is een complexere bewerking die om expertise vraagt van de handlasser. Omdat het lasmateriaal handmatig moet worden toegevoegd, heeft de lasser doorlopend beide handen nodig. Daarentegen kan een hoge laskwaliteit worden bereikt.

Puntlassen en stiftlassen

Met puntlassen en stiftlassen worden bouten en stiften op metalen constructies aangebracht. Hierdoor wordt het perforatie-effect van klinknagels en bouten tenietgedaan en ontstaat er een sterke, permanente verbinding.

 

Progress

House remodeling
55%
House rennovation
95%
Indoor painting
37%

Details

Location Suriname - Paramaribo
Client Megacompany
Date to finished 25 october 2018

Cost of renovation

Use cost calculator to estimate the initial cost of renovation

Hits: 983