Marketing Tips Buitenreclame in Suriname

Paginaweergave: 5514

Tips voor succesvolle campagnes via buitenreclame

Om er zeker van te zijn dat u uw investering optimaal benut moet u een zorgvuldig doordachte strategie en een duidelijk plan hebben over hoe u uw buitenreclame gaat gebruiken. Onze huidige maatschappij in Suriname wordt beheerst door de smartphones en draagbare schermen waardoor de focus van de consumenten veelal ligt op het kleine schermpje voor hun gezicht, en niet op de billboards en rijdende reclame borden om hen heen, hoe groot ze ook zijn. Houd hier rekening mee in uw plan van aanpak. Om toch de aandacht te trekken, is hier een aantal tips:

  • Zorg voor reclame die men kan delen: Waarom zijn uw ideeën uniek? Zijn ze vernieuwend? Hebben ze 3D onderdelen of is er interactie mogelijk met de klant? Schokken ze mensen met hun hun statements? Bij het gebruik van billboards moet u ophef veroorzaken, alleen zo krijgt u de aandacht van de consument. Zorg dat mensen uw reclame filmen en delen op social media, het liefst met een hashtag zodat uw bedrijf nog meer besproken wordt. Als uw idee of ontwerp dit niet kan veroorzaken, is het niet de moeite waard.

  • Zoek de drukte op: Hoe verleidelijk het ook is om in goedkope reclame te investeren op een rustigere plek, doe dit niet. U bent veel beter af door wat meer te betalen voor een plekje waar ontzettend veel mensen samenkomen. Bijvoorbeeld een zebrapad in Tokyo, waar drieduizend man tegelijk oversteekt, daar heeft u wat aan. Hoe meer bekijk u trekt, hoe succesvoller uw bedrijf.
  • Houd uw competitie in de gaten: Een bekend voorbeeld hiervan is een billboard dat Audi plaatste met daarop ‘your move BMW’. Een week later plaatste BMW tegenover dit billboard van Audio, een eigen advertentie met daarop ‘Checkmate’. Audi stond inderdaad schaakmat, want BWM had hen zwaar overtroffen met een adremme, scherpe advertentie. Voorkom spot en wees zeker niet blind voor uw omgeving, dat schept een slecht beeld van uw bedrijf. Wees daarom bedacht op de omgeving die u kiest voor uw advertenties, en kies bovendien een omgeving die weinig problemen kan veroorzaken of u eventueel kan benadelen.
  • Less is more: Buitenadvertentie (Buitenreclame) wordt hooguit twee seconden bekeken, met een beetje geluk drie. Voorkom ingewikkelde boodschappen, die leest men toch niet. De verstandige adverteerder houdt het simpel en plaatst weinig woorden die men snel onthoudt. Het ontwerp van uw billboard doet de rest. Zie het als een interessante anekdote die een zaadje van nieuwsgierigheid in het hoofd van de consument plant.

Hits: 122