De Gama Bouw & Huis Constructie Suriname

Wat is grondverzet?

Paginaweergave: 4095
De Gama Bouw & Huis Constructie Suriname
De Gama Bouw & Huis Constructie Suriname

Waar moet u rekening mee houden bij grondverzet?

Waar niet iedereen rekening mee houdt, is dat er vaak nog een hoop moet gebeuren voor de bouw daadwerkelijk van start kan gaan. Er moeten natuurlijk vergunningen geregeld worden, maar ook het bouwterrein moet bouwrijp gemaakt worden. Een bouwrijp terrein heeft geen verhardingen, funderingen, gebouwen of beplanting die in de weg kan staan bij het bouwen. Een groot onderdeel van het bouwrijp maken van bouwgrond is dan ook het grondverzet. In deze blogpost vertellen we u alles wat u over grondverzet moet weten en geven we u een aantal bruikbare tips. Wij van De Gama Construction hebben al jaren aan ervaring als het gaat on grondverzet en weten dus precies waar u rekening mee moet houden.  Als bouwbedrijf zijn we gespecialiseerd in de diensten die wij aanbieden. Deze vindt u dan ook terug op onze website onder ‘onze diensten’.

Wat is grondverzet?
Laten we bij het begin beginnen en eerst kijken wat grondverzet nu precies is. Kort door de bocht is grondverzet een algemene benaming voor alle werkzaamheden waar zand bij komt kijken. Je spreekt dus van grondverzet als zand verplaatst moet worden, maar ook als zand afgevoerd of juist aangevoerd moet worden. Wanneer u dit zo hoort heeft u misschien meteen het beeld voor u dat grondverzet te maken heeft met het aanleggen van dijken of het afgraven van een groot terrein, maar het graven van een geul voor leidingen valt dus ook al onder grondverzet. Alles wat met zand te maken heeft valt onder grondverzet.

Grondverzet komt dus voor in verschillende sectoren. Wij als bouwbedrijf in Suriname hebben er dus mee te maken tijdens het uitvoeren van onze diensten, maar bijvoorbeeld de agrarische sector ook. Als een boer zijn land bewerkt voor toekomstige beplanting is dat ook gewoon grondverzet. U heeft dus sneller met grondverzet te maken dan u denkt.

Grondverzet als voorbereiding
Misschien heeft u een stuk land wat bewerkt moet worden voor u er kunt gaan bouwen of misschien wilt u juist hoogteverschil creëren in uw tuin. Dit zijn vormen van grondverzet die u niet zomaar zelf doet. Voor deze werkzaamheden heeft u vaak graafmachines nodig en kost het veel geld om het zelf te doen. Uiteraard kunt u grondverzet toch zelf uitvoeren als u dit graag wilt, maar er zijn dan toch een aantal punten waar u goed rekening mee moet houden.

U moet bijvoorbeeld de regelgeving in acht nemen omdat er voor groot grondverzet vaak speciale regels gelden. Ook moet u er rekening mee houden dat na het grondverzet er goed onderhoud nodig is aan het terrein. We raden u dan ook aan om deze werkzaamheden uit te besteden aan een geprofessionaliseerd bedrijf. Dit scheelt een hoop stress en geld.

Grondverzet uitbesteden
Bij De Gama Construction hebben we verschillende specialisaties waaronder grondverzet. We snappen als geen ander dat grondverzet zwaar werk is wat u niet alleen af kan. Door onze specialisatie zorgen we ervoor dat u een dienst krijgt geleverd van hoge kwaliteit en dat tegen een scherpe prijs. Ook kunnen kunt u bij ons er vanuit gaan dat de werkzaamheden snel uitgevoerd worden zodat u verzekerd bent van een snelle doorloop van het bouwproces. Uiteraard houden we ons volledig aan de regelgeving en kunt u er volledig vanuit gaan dat alles soepel verloopt.

Naast grondverzet kunt u ons ook inschakelen voor graafwerkzaamheden bij het uitgraven van een drainput, het daineren zelf en de aanleg van watersilo’s. Door onze vele ervaring bent u bij ons aan het juiste adres. Ook sloopwerken en het bouwen van woningen is bij ons mogelijk. Om kennis te maken met al onze diensten raden we u aan om eens een kijkje op onze website te nemen. Hier vind u alle werkzaamheden die we voor u kunnen uitvoeren.

Verhuur van graafmachines
Als u binnen Suriname op zoekt bent naar graafmachines bent u ook bij ons aan het juiste adres. Als extra dienst bieden we van De Gama Construction namelijk de mogelijkheid om verschillende graafmachines te huren. Op deze manier kunt u eenvoudig zelf aan de slag bij bijvoorbeeld kleinere werkzaamheden.

We hebben verschillende grondverzetmachines binnen ons machinepark die u kunt huren. Enkele voorbeelden zijn rupskranen, mini/midigravers, mobiele kranen, shovels, dumpers en bulldozers. Meer over de mogelijkheid tot het huren van een van onze graafmachines leest u op onze website. Ook voor het leveren en transport van goederen zoals zand, puin en grind kunt u ons inschakelen. Het is namelijk ook mogelijk om dumptrucks te huren. Het huren van een machinist bij onze graafmachines is ook een mogelijkheid. Al onze diensten bieden we aan voor bedrijven, maar ook absoluut voor particulieren. Iedereen is bij ons welkom.

U mag altijd contact met ons opnemen om samen uw wensen te bespreken. Dat geldt voor de verhuur van graafmachines, maar natuurlijk ook als u grondverzet als dienst bij ons wilt afnemen. We zitten graag met u rond de tafel en bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Hits: 135